€ 335.000,-- k.k. (verkocht onder voorbehoud)

Dorpsstraat 49, 4661 HM, Halsteren

  • Aanvaarding:In overleg

  • Bouwjaar:2017

  • Soort bouw:Koop

  • Oppervlakte:524m2

  • Energielabel:E

De Dorpsstraat 49 in Halsteren is tot en met 2011 in gebruik geweest als bibliotheek. Door het vertrek van deze huurder is de gemeente als eigenaar van het gebouw op zoek naar een koper die een nieuwe invulling kan geven aan dit centraal in Halsteren gelegen gebouw.
In het ontwerpbestemmingsplan is voor de locatie een centrumbestemming opgenomen waardoor er meerdere mogelijkheden komen om voor herbestemming van het pand, bijvoorbeeld als woon-/ winkelpand. Check hier de brochure: Verkoopbrochure Dorpsstraat 49

Wil je meer weten over wonen in BoZ?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

van foto's
van foto's

Ligging
Het pand is gesitueerd in het centrum van Halsteren in de directe omgeving van diverse winkels, horeca en diverse maatschappelijke voorzieningen (o.a. kerk, wijkgebouw, apotheek)

Indeling
Begane grond ca. (ca. 524m² VVO / ca. 552m² BVO)
Hal/entree, grote open gebruiksruimte (voorheen bibliotheekruimte), sanitaire ruimtes met in totaal 5 toiletruimtes en 1 invalidentoilet. Technische installatieruimte, lift, aparte kantoorruimte,pantry en trapopgang.

Eerste verdieping (ca. 412 m² VVO / ca. 434m² BVO)
Bergruimte, 2 toiletruimtes, traopgang en grote open gebruiksruimte (voorheen bibliotheekruimte).
Tweede verdieping/zolderverdieping (ca. 99m² VVO / ca. 162m² BVO)
Open zolderruimte.

Het totale VVO van het gebouw bedraagt circa 1035m²
Het totale BVO van het gebouw bedraagt circa 1148m²

Staat van onderhoud
Het gebouw stamt uit de jaren zeventig. Het gebouw heeft veel daglicht door de grote ramen. De kozijnen zijn van aluminium waardoor deze onderhoudsvrij zijn. Een paar jaar geleden heeft het pand aan de binnenkant een volledige metamorfose ondergaan. Frisse kleuren hebben het gebouw klantvriendelijker gemaakt en onderhoudsvriendelijke materialen zijn bij de metamorfose toegepast. Het pand voldoet aan de gestelde brandveiligheidseisen.

Het gebouw bestaat zoals reeds aangegeven uit drie bouwlagen: een begane grond, eerste verdieping en een zolder. De begane grond bestaat uit één grote ruimte met veel lichtinval, een aantal kantoorruimten en een keukentje. Alle verdiepingen zijn met een vast trap te bereiken. Er is een lift aanwezig welke de eerste etage bereikbaar maakt. De zolder is ruim, maar heeft geen daglicht, waardoor deze voor opslag uitermate geschikt is. De eerste verdieping van het pand is eenvoudig te compartimenteren en beschikt over een aantal dakramen aan de achterzijde van het pand.
Het platdak en zadeldak zijn in een redelijk tot goede staat. De houten bakgoten, met dakdekking beplakt, zijn aan vervanging toe. De buitenschil verkeerd verder in redelijk goede staat.

Kadastrale gegevens
Plaats Halsteren
Sectie C
Nummer(s) 7728
Groot 5523m² (gedeelte)
Adres Dorpsstraat 49
Postcode 4661 HM
Plaats Halsteren

Bestemmingsplan

Het pand valt binnen het vigerende bestemmingsplan “Dorpskern Halsteren”. Voor dit gebied geldt vanaf 5 oktober 2010 een voorbereidingsbesluit. Zoals het er nu naar uit ziet wordt begin 2012 het ontwerpbestemmingsplan “Centrum-Halsteren” ter inzage gelegd. In dit bestemmingsplan is een ‘centrum’ bestemming opgenomen voor het pand. De bestemming wordt als volgt beschreven:
Inzage in (de voortgang van) het bestemmingsplan en de voorschriften kan worden verkregen via www.bergenopzoom.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl

Parkeren
Het gebouw beschikt niet over eigen parkeergelegenheid.

Verkoopprocedure
De vraagprijs van het object bedraagt € 335.000,- k.k.
Verkoop van het object heeft de voorkeur.De vraagprijs van het pand conform huidige bestemming bedraagt € 335.000,-k.k.. Bij herbestemming staat het de gemeente vrij om op basis van de beoogde bestemming en de voorwaarden waaronder deze wordt gerealiseerd de vraagprijs te herzien door de waarde te toetsen van de nieuwe bestemming. Een voorstel zal ook beoordeeld worden op wat het toevoegt aan waarde ten aanzien van de opwaardering van de omgeving, stimulans sociaal-maatschappelijke effecten, verhogen belevingswaarde, conservering lokaal erfgoed, stimulans lokale economie, stimulans fysiekruimtelijke ontwikkeling en duurzaamheidbijdrage.

Geïnteresseerd? Vul hier uw gegevens in en ontvang meer informatie.

In samenwerking met

Aangenaam Bergen op Zoom