VERKOCHT

Kerkstraat 57, 4664 BB, Lepelstraat

  • Aanvaarding:In overleg

  • Bouwjaar:1922

  • Soort bouw:Koop

  • Oppervlakte:716m2

  • Energielabel:E

Het voormalige wijkcentrum de Lepelaar is gelegen in de Kerkstraat in Lepelstraat.
In 1912 is het pand opgericht als klooster en bewaarschool ( Kleuterschool en bidschool). Het onderwijs werd op 2 september 1912 uitgebreid met een naaischool.

Het gemeentelijke monument telt drie bouwlagen en kenmerkt zich door de rode bakstenen en het schilddak. De laatste jaren heeft het pand dienst gedaan als wijkcentrum, echter heeft de gemeente besloten het wijkcentrum te sluiten, waardoor deze in aanmerking komt voor verkoop. Een nieuwe functie ligt voor de hand en hier zijn ruime mogelijkheden voor opgenomen in het bestemmingsplan. Check hier de brochure: Verkoopbrochure Lourdesplein 1

Wil je meer weten over wonen in BoZ?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

van foto's
van foto's

Ligging
Lepelstraat is een dorp met ruim 2.000 inwoners gelegen in het noorden van de gemeente Bergen op Zoom. Een kilometer ten zuiden van Lepelstraat is Halsteren gelegen en de stad Bergen op Zoom ligt een zo’n vijf kilometer zuidelijker. Het pand is gelegen in de Kerkstraat. Deze straat ligt centraal in het dorp.
Door de centrale ligging van het pand binnen het dorp is het pand eenvoudig te bereiken. Vanaf het dorp is de A4  eenvoudig te bereiken.

Indeling
Het pand beschikt over een begane grond, met daarboven twee bouwlagen en daaronder kleine kelder. Tevens is er in het pand een lift aanwezig, welke de begane grond met de eerste verdieping verbindt.

Kelder (ca. 35 m² bvo)
Het pand beschikt over een kleine kelder. In deze kelder is onder andere een ventilatieschacht en de technische ruimte van de lift aanwezig.

Begane grond (ca. 287 m² bvo)
De toegang van het pand is gelegen aan de Kerkstraat. Vanuit de ingang komt men in een gang terecht. Vanuit deze gang zijn alle ruimtes in het pand te bereiken. Aan de rechterzijde van het pand is een grote ontmoetingsruimte aanwezig me teen bijbehorende toiletgroep. Aan de linkerzijde van het pand zijn vier voormalige spreek- en wachtruimtes aanwezig en een magazijn. Verder is er in het pand nog een keuken, badkamer, tweede toiletgroep en een berging aanwezig. De eerste verdieping is vanuit de centrale hal te bereiken of via de lift, deze is aan de linkerzijde van het pand aanwezig.

Eerste verdieping (ca. 229 m² bvo)
Op de eerste verdieping zijn meerdere ruimtes aanwezig, welke allen vanaf de gang te bereiken zijn. Aan de linkerzijde van de eerste verdieping zijn drie spreekkamers aanwezig. Aan de rechterzijde van de verdieping is een redelijk grote activiteitenruimte aanwezig. Boven de grote ontmoetingszaal op de begane grond is een zolder aanwezig. Deze is enkel te bereiken vanaf de activiteitenruimte.

Zolderverdieping (ca. 165 m² bvo).
De zolderverdieping is enkel te bereiken met een trap. De zolder bestaat uit een overloop, met daarin de trap naar de eerste verdieping, en een zolderruimte.

Het totale BVO van het gebouw bedraagt circa 716m².

Parkeergelegenheid
Zowel aan de voorzijde van het pand, aan de Kerkstraat, zijn meerdere parkeerplaatsen langs de weg aanwezig. Aan de achterzijde van het pand, aan de Bernadettestraat, zijn tevens meerdere parkeerplaatsen aanwezig.

Staat van onderhoud

De staat van onderhoud van het pand is redelijk tot goed.

Technische gegevens:
Bouwjaar/ ouderdom Het bouwjaar is ca. 1922 en de aanbouw links en rechts omstreeks 1980 en 1990.

Object: Traditioneel gebouwd in steens- en anderhalfsteens metselwerk en de aanbouw in spouw, hoofdgebouw voorzien van voorzetwanden, opgetrokken in metselbaksteen, begane grondvloer betonvloer, houten verdiepingsvloeren, onderschoten kap gedekt met keramische pannen.

Isolatie: De hoofdbouw is voorzien van voorzetwanden vermoedelijk met isolatie. De aanbouw is
Voorzien van spouwmuur- en dakisolatie en het object is grotendeels voorzien van isolerende
beglazing.

Verwarming: Het object is voorzien van centrale verwarming. De HR-ketel, (fabrikaat Remeha) bouwjaar 2009, is geplaatst op de tweede verdieping.

In het pand is een lift aanwezig. De installatie verkeerd in een goede staat;

Kadastrale gegevens
Plaats Lepelstraat
Sectie I
Nummer(s) 1211
Groot 2580 m²
Adres Kerkstraat 57
Postcode 4664 BP
Plaats Lepelstraat

Bestemmingsplan
Het pand heeft op dit moment de brede bestemming “gemengd” waardoor er diverse bestemmingen mogelijk zijn. In de bijlage van deze brochure is zowel de plankaart terug te vinden als de planregels omtrent deze bestemming. De mogelijkheden zijn o.a. Maatschappelijke doeleinden, dienstverlening, detailhandel en (bijzondere)woonvormen. Daarnaast is een herbestemming naar wonen of andere doeleinden bespreekbaar.

Geïnteresseerd? Vul hier uw gegevens in en ontvang meer informatie.

In samenwerking met

Aangenaam Bergen op Zoom