VERKOCHT

Lourdesplein 1, 4615EX, Bergen op Zoom

  • Aanvaarding:In overleg

  • Bouwjaar:1918

  • Soort bouw:Koop

  • Oppervlakte:765m2

  • Energielabel:G

Het pand aan het Lourdesplein  is een vrijstaand rijksmonument in Bergen op Zoom. Het pand is gelegen aan een plein in de wijk het Fort/Zeekant. Het pand was in gebruik als wijk- en buurtcentrum, maar inmiddels inpandig gestript (gesloopt)  vanwege het verwijderen van asbest de restauratie van daken, gevels en goten (gedeeltelijk).
In 1918 is het pand gebruikt als noodkerk totdat de naastgelegen O.L. Vrouwe van Lourdeskerk opgeleverd werd, nadat het pand zijn functie als noodkerk verloor, heeft het pand dienst gedaan als patronaat en later als parochiehuis. Sinds 1976 is de gemeente Bergen op Zoom eigenaar van het pand en kreeg het pand een functie als wijkcentrum en is hier ook naar ingericht. Het pand telt in het totaal twee bouwlagen. Bekijk hier de brochure: Verkoopbrochure Lourdesplein 1

Wil je meer weten over wonen in BoZ?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

van foto's
van foto's

Ligging
Het rijksmonument is gelegen in het noorden van de wijk Fort/Zeekant, een wijk die ten zuiden van de binnenstad van Bergen op Zoom gelegen is. Het is een rustige wijk, waar de gemeente de laatste jaren bezig is om de leefbaarheid te verbeteren. In de nabije omgeving van het pand zijn meerdere panden met een maatschappelijke bestemming aanwezig. Zo staat nabij het pand de oude basisschool ’T Fort en het voormalig mannenklooster de Olifant. Naast het pand is de eerder genoemde O.L. Vrouwe van Lourdeskerk gelegen. In de verdere omgeving van het pand zijn voornamelijk woningen te vinden.

Het pand zelf is in het noorden van deze wijk gelegen, net buiten de binnenstad van de stad. Vanaf de A58 is het pand eenvoudig te bereiken en ook de ligging ten opzichten van het treinstation is relatief gunstig.

Indeling
Het pand is verdeeld over twee bouwlagen. Daarnaast beschikt het pand over een kleine kelder en een tussenverdieping boven de hoofdingang. Het gebouw is inpandig gestript en er zijn geen installatievoorzieningen aanwezig.

Kelder (ca. 54 m² vvo)
De kelder is aan de achterzijde van het pand gelegen. Vanaf de achterkant van het pand is de kelder met meerdere trappen te bereiken. In de kelder zijn meerdere bergingen te vinden.

Begane grond (ca. 567 m² vvo)
De hoofdingang van het pand is gelegen aan het Lourdesplein. Vanaf de hoofdingang kijkt men de lege ruimte in met een toneel. Tenslotte is er een (gedateerde) toiletgroep op de begane grond aanwezig.

Eerste verdieping (ca. 144 m² vvo)
Vanaf de begane grond is de eerste verdieping te bereiken. Ook deze verdieping beschikt over een open ruimte, met een bijbehorende toneel- en opbergzolder.

Het totale BVO van het gebouw bedraagt circa 855 m²
Het totale VVO van het gebouw bedraagt circa 765 m²

Parkeergelegenheid
In de omgeving van het pand zijn vrij veel parkeerplaatsen aanwezig, welke vrij parkeren zijn.

Staat van onderhoud
Het rijksmonument verkeert aan de buitenzijde in een redelijke onderhoudstoestand. Aan de binnenzijde is er gesloopt, vanwege subsidiegelden en is de installatie verwijderd. Een restauratie/renovatie is noodzakelijk.

Kadastrale gegevens
Plaats Bergen op Zoom
Sectie G
Nummer(s) 6340
Groot 670 m²
Adres Lourdesplein 1
Postcode 4615 EX
Plaats Bergen op Zoom

Bestemmingsplan
Het pand heeft op dit moment de bestemming “maatschappelijk”. In de bijlage van deze brochure is zowel de plankaart terug te vinden als de planregels omtrent deze bestemming.

Geïnteresseerd? Vul hier uw gegevens in en ontvang meer informatie.

In samenwerking met

Aangenaam Bergen op Zoom