VERKOCHT

Parralelweg 68, 4621JR, Bergen op Zoom

  • Aanvaarding:In overleg

  • Bouwjaar:1918

  • Soort bouw:Koop

  • Oppervlakte:3500m2

  • Energielabel:G

Dit multifunctioneel bedrijfscomplex met kantoorruimte is gelegen aan de rand van het centrum van Bergen op Zoom op een steenworp van het NS-station. De directe omgeving kenmerkt zich door een diversiteit aan bebouwingen en bestemmingen, maar het bedrijfscomplex is met name omsloten door woningbouw in zowel de koop- als huursector.

Het object bestaat uit meerdere delen die in verschillende fases zijn gebouwd. Het voormalige woonhuis, nu in gebruik als kantoorruimte is gebouwd omstreeks 1925. Aan het voormalige woonhuis is een laagbouw met kantoorruimte gebouwd, een drietal bedrijfshallen en een werkplaats. De bedrijfshallen zijn staan in verbinding met een vrijstaande bedrijfshal gebouwd in 1993. Het binnenterrein is verhard er voorziet in ruime parkeergelegenheid (ca. 18 parkeerplaatsen) en fietsenstalling op eigen terrein.

Het complex is de laatste jaren in gebruik als Opstap Diensten Centrum van de Stichting Samen Werken.

Het pand is tot mei 2018 verhuurd aan Stichting Samenwerken. Kijk hier voor de brochure: Brochure Parallelweg 68

Wil je meer weten over wonen in BoZ?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

van foto's
van foto's

Indeling
Het complex bestaat uit een aantal bedrijfs- en kantoorruimtes. De toegang van het complex is via een poort tussen twee traditionele hoekwoningen aan de Parallelweg. De oppervlaktes van de ruimtes binnen het complex zijn als volgt:
– Voormalige hoekwoning opgetrokken in traditioneel metselwerk met houten vloeren. Hellend dak gedekt met keramische pannen, 3 bouwlagen welke elk ca. 75m²groot. Hoogte ca. 10 meter
– Laagbouw met kantoorruimte, plat dak, hoogte ca. 3,2 meter. Oppervlakte ca. 126m²
– Laagbouw met kantoorruimte en werkplaats, plat dak, hoogte ca. 3,4 meter. Oppervlakte ca. 198m²
– Bedrijfshal met zadeldak, hoogte ca. 6,3 meter. Oppervlakte ca. 495m².
– Bedrijfshal met plat dak en tussenverdieping, hoogte ca. 5,13 meter. Oppervlakte ca. 640m².
– Bedrijfshal met plak dak, hoogte ca. 5,13 meter. Oppervlakte ca. 273m².
– Vrijstaande bedrijfshal uit 1993 met plat dak, hoogte ca. 5,32 meter. Oppervlakte ca. 500m²
Het totale oppervlakte van de gebouwen bedraagt circa 2480m².

Verhuur of verkoop van afzonderlijke delen (bijv. voormalige woning) heeft niet de voorkeur, maar is onder voorwaarden bespreekbaar.

Staat van onderhoud
De algehele staat van onderhoud van het complex is redelijk tot goed. De staat van onderhoud per gebouwonderdeel verschilt, waarbij met name de oudere complexdelen in een wat mindere staat van onderhoud verkeren.

Bodem
Aan de Parallelweg heeft een tankstation gezeten welke een verontreiniging met olie heeft veroorzaakt. Deze verontreiniging is in 2010 grotendeels ontgraven. De verontreiniging onder de huizen die niet kon worden ontgraven is voor een groot deel verwijderd met een saneringssysteem. Op dit moment is nog een restverontreiniging aanwezig in grond en grondwater. Deze verontreiniging levert geen risico voor mens en natuur. Ieder jaar wordt een monitoringsrapport opgesteld, waarmee in 2016 / 2017 wordt aangetoond dat de restverontreiniging zich niet verspreid. Hiermee is de sanering van de verontreiniging afgerond

Bestemmingsplan
Het pand heeft op dit moment de bestemming ‘bedrijf’. Volgens het vigerende bestemmingsplan is bedrijvigheid toegestaan tot en met categorie 2. De bijbehorende plankaart omtrent dit pand en de bijbehorende planregels zijn te vinden in de bijlage van dit document.
Gezien de aard en ligging van het complex zou overwogen kunnen worden een traject van herbestemming of herontwikkeling in te gaan. Vanuit het team van de Stadsmakelaar zal medewerking worden verleend om een dergelijk traject te onderzoeken.

Geïnteresseerd? Vul hier uw gegevens in en ontvang meer informatie.

In samenwerking met

Aangenaam Bergen op Zoom