Het grote nieuwbouwproject ScheldeVesting in Bergen op Zoom is momenteel volop in beweging. De afgelopen jaren werden er al veel nieuwe huiseigenaren blij gemaakt met de oplevering van hun nieuwbouwwoning binnen dit project. Zo kregen een aantal nieuwe bewoners van het deelgebied Nieuwe Vesting, op het voormalige Nedalcoterrein, in het voorjaar van 2016 al de sleutel. En inmiddels is een groot gedeelte van de kademuren ook gereed, wat te zien is vanuit de randweg. Maar klaar is het overkoepelende project ScheldeVesting nog even niet. Benieuwd naar alle lopende ontwikkelingen?

Nieuwbouwappartementen van ScheldeVesting
Binnen ScheldeVesting worden zowel appartementen als rijtjeswoningen gebouwd. Eén van de nieuwe appartementencomplexen, is het Hamhuis. De in totaal 21 woningen die dit complex oplevert, staan op dit moment in de verkoop. Het Hamhuis maakt onderdeel uit van Nieuwe Vesting, op het voormalige Nedalcoterrein.

Gebouwd wordt er momenteel ook aan het appartementencomplex Smitsvest, ook in deelgebied Nieuwe Vesting. Dit appartementencomplex moet 23 nieuwe woningen opleveren.

In het deelgebied Kijk in de Pot wordt gebouwd aan appartementencomplex Havenstaete, dat 25 luxe appartementen moet opleveren. Deze appartementen zijn allemaal verkocht en worden in 2018 opgeleverd. Het idee is dat dit appartement een blikvanger zal worden op een prominente locatie in de stad.

Tot slot wordt er tussen het Groot Arsenaal en de reeds gerealiseerde woonwijk Nieuwe Vesting gewerkt aan een appartementencomplex voor o.a. jongvolwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Dit appartementencomplex zal 39 woningen opleveren.

Nieuwbouwwoningen van ScheldeVesting
Naast appartementen worden er ook veel nieuwe rijtjeswoningen gerealiseerd binnen het project ScheldeVesting. In het gebied Nieuwe Vesting staan momenteel de herenhuizen in de verkoop. Die gelegen zijn aan het water.

Nieuwbouwvilla’s van ScheldeVesting
Ook in het duurdere segment opereert ScheldeVesting. Zo zijn momenteel de laatste vrije kavels in villawijk Kijk in de Pot te koop. Hier kan men zijn of haar droomhuis realiseren.

Overige ontwikkelingen
Tot slot is de gemeente Bergen op Zoom bezig het oude havenkanaal meer vorm te geven middels gerealiseerde kademuren.

In samenwerking met

Aangenaam Bergen op Zoom